Lorem ipsum dolor sit amet consectetur elit
Kaynak Sembolü Ekleme

Kaynak Sembolü Ekleme
SolidWorks içerisinde kaynak yapılacak kenarlara kaynak sembolü ekleyebilirsiniz. Kaynak sembolü kaynak parçası oluşturulurken de eklenebildiği gibi kaynak parçası oluşturulmadan da kaynak sembolü ekleyebilirsiniz. Bunu parça üzerinde yapabildiğiniz gibi teknik resim üzerinde de ekleyebilirsiniz.

Görsel 1
SolidWorks montaj veya parça üzerinde eklenen kaynak sembollerini teknik resme detaylandırmaları al seçeneği aktifleştirilerek 3D view annotations seçilerek teknik resim ortamına da aktarılabilmektedir. Sizinle birlikte Kaynak sembolü eklenirken açılan pencere gelen seçeneklerin anlamları ve ne için kullanıldığını açıklayacağız.

Görsel 2
Genel Terimler ve Anlamları

Sembolün Altında ve Üstünde Kalan Taraflar
Üst kısım: Görünen taraftaki kaynak işlemleri içindir.
Alt kısım: Arka taraftaki kaynak işlemleri içindir.
Alan/Bölge kutuları: Kaynağın uzunluğu veya aralığı gibi bilgileri girmeniz için kullanılır.
Çevresel: Dairesel (çevresel) kaynak varsa işaretlenir.
Simetrik: Kaynak işlemi simetrik ise işaretlenir.
Referans kutusu (sağdaki kutucuk): Belgeye özel açıklama, sembol veya referans numarası girilebilir.
Yazı ve Görünüm Ayarları
.jpeg)
Tasarımı gerçekleştirilen projelerinize kaynak sembolleri ekleyerek üretimde kaynağın nasıl yapılacağını belirleten dokümanlar oluşturabilirsiniz.